Selecteer een pagina

Festivalgangers opgelet!

Strafbeschikking ontvangen? Neem contact op!

 

Festivals zijn ongekend populair in Nederland. 

Het is geen geheim dat een groot deel van de festivalbezoekers zich weleens laat verleiden tot het nemen van verboden middelen zoals xtc. Hoewel het openbaar ministerie bij de vervolgingsbeslissing rekening houdt met het speciale karakter van festivals, worden ook met de regelmaat van de klok strafbeschikkingen uitgevaardigd.

Een strafbeschikking is een boete die door het openbaar ministerie zonder tussenkomst van de rechter wordt opgelegd. Als deze boete wordt aanvaard, leidt dit tot een aantekening op de justitiële documentatie (strafblad). Dat kan voor problemen zorgen bij bijvoorbeeld de aanvraag van een VOG. Ben je het niet eens met de beschikking of wil je simpelweg eerst het achterliggende dossier inzien, dan moet binnen 14 dagen verzet worden ingesteld. 

Verzet loont vaak, dat is ook gebleken in de diverse zaken die ons kantoor heeft behandeld voor de politierechter. Niet zelden wordt enkel met behulp van een indicatieve test vastgesteld dat pillen en poeders stoffen bevatten die strafbaar zijn gesteld in de Opiumwet. Rechters kijken hier streng na en niet zelden eindigen deze zaken in vrijspraak.

Kort en goed: ben je op een festival gepakt met drugs en heb je een strafbeschikking ontvangen, meld je dan zo snel mogelijk (binnen 14 dagen) voor het instellen van verzet. Er zijn immers diverse succesvolle verweren te voeren, hetgeen je een aantekening op je justitiële documentatie kan besparen!

 Voor vragen kun je contact opnemen met FTW Advocaten via 088-5 444 333

Stel direct uw vraag

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.