Selecteer een pagina

Compliance en intern onderzoek

FTW Advocaten heeft veel ervaring met het begeleiden en uitvoeren van interne onderzoeken en de afwegingen die naar aanleiding daarvan dienen te  worden gemaakt. Dit gaat vaak om fraude onderzoeken, maar ook om onderzoeken waarbij de integriteit op een andere manier in het geding is.

FTW Advocaten werkt bij het uitvoeren van een intern onderzoek samen met forensisch-accountants, andere externe experts en (indien nodig) met deskundigen in dienst van cliënt. De insteek bij interne onderzoeken is het oplossen van eventuele strafrechtelijke problemen van de bedrijven met bijvoorbeeld toezichthouders, het openbaar ministerie of de belastingdienst. Rapportages naar aanleiding van een intern onderzoek kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Daarnaast wordt rekening gehouden met reputatie(management) en de beheersing van risico’s.

Als een intern onderzoek zou leiden tot verdenking van strafbare feiten van derden, kan FTW Advocaten helpen met het opstellen en doen van aangifte en het aandringen op vervolging. Indien nodig en gewenst kan FTW Advocaten de benadeelde partij bijstand verlenen bij het opstellen van de vordering benadeelde partij en de bijstand aan de benadeelde partij ter terechtzitting.

Bij dit alles geldt dat de vertrouwelijkheid van het interne onderzoek is gewaarborgd doordat onderzoeken van FTW Advocaten plaatsvinden op basis van het wettelijk gegarandeerd verschoningsrecht.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

2 + 12 =

Anderen bekeken ook

Aangifte doen

Lees meer

Voeging benadeelde partij

Lees meer

Slachtofferverklaring en spreekrecht

Lees meer

Deelgeschil letselschade

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.