Selecteer een pagina

In beslag genomen goederen

Als er sprake is van ontdekking op heterdaad van een strafbaar feit of van verdenking van een feit waarvoor voorlopige hechtenis kan worden bevolen kan de politie alle daarvoor vatbare goederen in beslag nemen. Dit is bepaald in artikel 96 Sv.

Alle goederen die kunnen dienen om de waarheid aan de dag te brengen, om wederrechtelijk verkregen voordeel aan de tonen, die vatbaar zijn voor verbeurdverklaring of onttrekking aan het verkeer kunnen in beslag genomen worden.

Wij maken in onze dagelijkse praktijk het heel vaak mee dat de politie zeer actief is met het in beslag nemen van goederen zoals geld, auto’s en mobiele telefoons, ook als vrijwel direct duidelijk is dat de goederen niets met de verdenking te maken hebben. Dit leidt vaak tot grote ergernis bij degene onder wie het goed in beslag genomen is.

Er is wel degelijk iets te doen tegen de inbeslagneming of tegen het uitblijven van een last tot teruggave van het goed, namelijk het indienen van een klaagschrift bij de rechtbank. Dit is bepaald in artikel 552a Sv. Onze advocaten hebben ruime ervaring is dergelijke klaagschriftprocedures en kunnen u bijstaan bij het opstellen van een klaagschrift en de behandeling ter terechtzitting. Als het klaagschrift gegrond wordt verklaard kunnen de gemaakte advocaatkosten worden teruggevraagd bij de Staat. Ook daarbij kunnen wij helpen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

14 + 2 =

Anderen bekeken ook

Schipholpas

Lees meer

Omzetting taakstraf

Lees meer

Inhouding rijbewijs

Lees meer

DNA-afname

Lees meer

Artikel 12 Sv / klacht niet-vervolging

Lees meer

Klachtzaken gedetineerden

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.