Selecteer een pagina

Internationaal

Het strafrecht is in toenemende mate grensoverschrijdend. Daarom vindt steeds vaker samenwerking plaats tussen opsporingsdiensten en justitiële apparaten van diverse landen.

Zo kan het voorkomen dat een buitenlandse Europese staat (Schengen) een verdachte wil vervolgen of een straf van een veroordeelde wil executeren die zich in Nederland bevindt. Dit vindt in de regel plaats door het uitvaardigen van een Europees Arrestatiebevel (EAB). Overleveringszaken worden altijd beoordeeld door de Rechtbank Amsterdam die als enige bevoegd is om zittingen van de Internationale Rechtshulpkamer te behandelen.

Bij overleveringszaken wordt niet bekeken of een verdachte/veroordeelde schuldig is of dat er voldoende bewijs is, maar wordt enkel gekeken of er formele beletselen zijn om een overlevering toe te staan.

FTW Advocaten behandelt met enige regelmaat overleveringszaken. Ook voor vragen met betrekking tot de overdracht van buitenlandse strafvonnissen of uitleveringszaken kunt u bij ons terecht.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

5 + 11 =

Anderen bekeken ook

Verhoorbijstand

Lees meer

Meervoudige kamer

Lees meer

Politierechter

Lees meer

Strafbeschikking/OM-zitting

.Lees meer

Kinderrechter

Lees meer

Hoger beroep en cassatie

Lees meer

Ontneming

Lees meer

Schadevergoeding

Lees meer

TBS en PIJ maatregel

Lees meer

Mediation

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.