Selecteer een pagina

Valsheid in geschrifte

Van valsheid in geschrift is sprake wanneer een geschrift, dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk wordt opgemaakt of vervalst met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gebruiken. Ook is degene strafbaar die een dergelijk geschrift gebruikt of voorhanden heeft. Valsheid in geschrifte is strafbaar gesteld in artikel 225 Sr.

De term geschrift omvat alle in letterschrift of cijferschrift gestelde stukken. Uiteraard gaat het niet alleen om het klassieke (geschreven) geschrift, ook e-mails en bijvoorbeeld brailleschrift worden aangemerkt als geschrift. Voorwaarde voor strafbaarheid is dat het geschrift bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen. Voorbeelden van geschriften met een bewijsbestemming zijn arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen, loonstroken en diploma’s. Daarnaast moet worden bewezen dat de verdachte de bedoeling had (het oogmerk) het desbetreffende geschrift als echt en onvervalst te gebruiken of te doen gebruiken.

In complexe fraudezaken is vaak een van de hoofdverdenkingen dat sprake is (geweest) van valsheid in geschrifte. Vaak hangt deze verdenking samen met de verdenking ter zake van oplichting en witwassen.

FTW Advocaten heeft de verdediging gevoerd in kleine en grote fraudezaken, waarbij de verdenking valsheid in geschrifte aan de orde was, en heeft de expertise om met u een gedegen verdedigingsstrategie op te bouwen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

11 + 14 =

Anderen bekeken ook

Witwassen

Lees meer

Oplichting

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.