Selecteer een pagina

Algemene voorwaarden

Een ondernemer doet er goed aan ervoor te zorgen dat de onderneming algemene voorwaarden hanteert. Daarin worden immers de door het bedrijf opgestelde spelregels van de onderneming vermeld.

Door op een verstandige manier algemene voorwaarden op te stellen kunnen van tevoren, op goede en eenvoudige wijze, gunstige contractuele afspraken worden vastgelegd. Die afspraken zullen vervolgens bij een juist gebruik van de voorwaarden geldig zijn in de contractuele verhoudingen met de klanten en zakelijk partners van de onderneming.

Indien algemene voorwaarden niet op maat zijn gemaakt, bestaat onder meer het risico dat deze niet van toepassing, vernietigbaar of zelfs nietig zullen blijken te zijn als het eropaan komt. Daardoor kan de ondernemer uiteindelijk voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het opstellen of laten controleren van algemene voorwaarden hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kunnen wij helpen bij het opstellen van oorspronkelijke en op maat gemaakte algemene voorwaarden, maar kunnen wij ook reeds opgestelde eigen voorwaarden controleren en, indien nodig, aanpassen. Algemene voorwaarden hoeven slechts één keer te worden opgesteld, waarna ze kunnen worden gebruikt totdat de bedrijfsvoering van een onderneming (aanzienlijk) wijzigt. In dat geval kunnen de voorwaarden daarop eenvoudig worden aangepast.

Om er zeker van te zijn dat de algemene voorwaarden van de onderneming rechtsgeldig zijn en van toepassing, is van belang dat deze op de juiste manier worden gebruikt. De wet schrijft voor dat algemene voorwaarden tijdig (uiterlijk op het moment dat een overeenkomst wordt gesloten) van toepassing dienen te worden verklaard en ter hand moeten worden gesteld. Het ter hand stellen van algemene voorwaarden kan tegenwoordig door een papieren afschrift toe of mee te zenden, maar – onder voorwaarden – ook digitaal zoals per e-mailbericht of door weergave op de website.

Algemene voorwaarden zijn gebonden aan beperkingen en niet zomaar van alles kan worden opgenomen. Ook gelden niet alle bepalingen altijd tegenover consumenten. Van belang is dus dat de algemene voorwaarden op maat worden gemaakt en goed aansluiten bij de bedrijfsvoering en klantenkring van de ondernemer.

Ons kantoor kan door middel van een quickscan de huidige algemene voorwaarden van de onderneming controleren. Binnen enkele dagen informeren wij u of de algemene voorwaarden aanpassing behoeven. Uiteraard kunnen wij die wijziging ook voor u verzorgen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

 

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

15 + 14 =

Anderen bekeken ook

Nakoming en ontbinding van contracten

Lees meer

Wanprestatie

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.