Selecteer een pagina

Bodemprocedure

In Nederland kan iedere zaak steeds ten minste twee keer feitelijk aan een rechter worden voorgelegd, één keer aan een lagere rechter en één keer aan een hogere rechter.

De procedure bij de lagere rechter wordt meestal als eerst gevoerd en wordt ook wel de ‘eerste aanleg’ genoemd. Voorbeelden van een procedure in eerste aanleg zijn een bodemprocedure of een kort geding.

In een kort geding wordt een procedure niet volledig inhoudelijk en uitgebreid behandeld en beoordeeld, maar wordt vanwege de spoedeisendheid van de zaak veelal een voorlopig oordeel gegeven.

In een bodemprocedure wordt een zaak wel inhoudelijk en uitgebreid behandeld. De definitieve beoordeling van een bodemprocedure resulteert in een vonnis. De meeste rechtszaken in Nederland zijn bodemprocedures.

Mocht u meer informatie wensen over het instellen of voeren van een bodemprocedure, of even willen overleggen, neemt u dan vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

 

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

11 + 13 =

Anderen bekeken ook

Kort geding (voorlopige voorziening)

Lees meer

Executie kort geding

Lees meer

Hoger beroep

Lees meer

Mediation – civiel

Lees meer

Verzet na verstek

Lees meer

Faillissement aanvragen

Lees meer

Tuchtrecht

Lees meer

Deelgeschillen

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft, is dit een ideale locatie om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.

Civiel Recht


Ondernemingsrecht
Contractenrecht
Arbeidsrecht
Intellectueel Eigendom
Huurrecht
Overige civiele zaken

Strafrecht


Geweldsdelicten
Vermogensdelicten
Fraude
Drugs/Opiumwet
Verkeersstrafrecht
Economisch strafrecht
Wet Wapens & Munitie
Economisch strafrecht
Zedenzaken
Strafrecht overig

Procedures


Verdachte
Slachtoffer
Klaag- en bezwaarschrift
Civiel recht
Voorlopige maatregel/ procedure