Selecteer een pagina

Moord of doodslag

Moord en doodslag zijn ernstige strafbare feiten volgens het Nederlandse strafrecht. Bij moord wordt iemand opzettelijk en met voorbedachte raad van het leven beroofd, zoals beschreven in artikel 289 Sr. Voor een bewezenverklaring van ‘voorbedachte raad’ moet worden aangetoond dat de verdachte voldoende tijd had om na te denken over zijn besluit en dat hij niet handelde in een ogenblikkelijke gemoedsopwelling. Als voorbedachte raad niet bewezen kan worden, of als het aannemelijk is dat iemand in een opwelling een ander heeft gedood, spreken we van doodslag volgens artikel 287 Sr.

Hoewel de maximale straf voor moord een levenslange gevangenisstraf is, is het verschil met de maximale straf voor doodslag tegenwoordig niet meer zo groot, namelijk 25 jaar gevangenisstraf. Het is daarom essentieel om een goede processtrategie te hebben bij zulke zaken.

Het is van groot belang dat een verdachte van een dergelijk ernstig misdrijf de juiste rechtsbijstand krijgt van een ervaren advocaat. Onze advocaten hebben ervaring in dit soort zaken en kunnen deskundig advies geven over de kansen en risico’s. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid voor een second opinion met betrekking tot de gekozen processtrategie.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

7 + 13 =

Anderen bekeken ook

Mishandeling

Lees meer

Openlijke geweldpleging

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.