Selecteer een pagina

Harddrugs

Harddrugs zijn de verdovende middelen die op lijst I van de Opiumwet geplaatst zijn. Voorbeelden van harddrugs zijn cocaïne, heroïne, MDMA (XTC) en amfetamine (speed). De wetgever heeft (onder andere) de in- en uitvoer, het bezit en het vervoer van harddrugs strafbaar gesteld in artikel 2 van de Opiumwet.

Opsporing en vervolging van drugsfeiten heeft prioriteit bij het openbaar ministerie en de maximumstraffen zijn fors, zeker in vergelijking met andere strafbare feiten. Zo is de maximale straf voor de opzettelijke invoer van cocaïne 12 jaar gevangenisstraf, voor opzettelijk vervoeren of vervaardigen van harddrugs 8 jaar gevangenisstraf en voor het opzettelijk aanwezig hebben van harddrugs 6 jaar gevangenisstraf.

De specialisten van FTW Advocaten hebben zeer veel ervaring in drugszaken. Zo hebben wij de afgelopen jaren veel verdachten bijgestaan die op Schiphol zijn aangehouden ter zake van de verdenking van invoer of uitvoer van harddrugs.

In zowel kleine strafzaken als megastrafzaken hebben wij de verdediging gevoerd en de verdachten met raad en daad bijgestaan. Het belang van een verdachte is bij ons in goede handen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

2 + 5 =

Anderen bekeken ook

Dealen

Lees meer

Kwekerij

Lees meer

Softdrugs

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.