Selecteer een pagina

Incasso

Ondernemers hebben er belang bij hun facturen zo spoedig mogelijk betaald te krijgen. Het is dan ook zinvol om het facturatie- en incassotraject zo gestroomlijnd mogelijk op te zetten, zodat facturen zo snel en effectief mogelijk worden betaald.

De advocaten van FTW Advocaten zijn bij uitstek geschikt voor het inrichten van een succesvol facturatie- en incassotraject voor de ondernemers. Van het opstellen van de algemene voorwaarden van de onderneming tot het inrichten van de facturatie- en incassotermijnen, de vorderingen zullen spoedig worden voldaan.

Mocht het facturatietraject niet tot een spoedige betaling van de vorderingen leiden, dan kan het incassotraject worden gestart. Daarbij zal met respect voor de klant op een van tevoren vastgestelde wijze de incasso kunnen worden uitgevoerd. Daarbij kan worden gedacht aan het versturen van een aanmaning en het versturen van een ingebrekestelling. Mocht de vordering dan nog steeds niet zijn voldaan dan zal een dagvaarding kunnen worden uitgebracht, waardoor de vordering binnen een korte termijn ter beoordeling aan een rechter zal worden voorgelegd. Vanzelfsprekend zal in deze fase van het  incasso tevens gebruik kunnen worden gemaakt van de mogelijkheid om ten laste van de debiteur conservatoir beslag te leggen. 

Door de wijze waarop het facturatie- en incassotraject wordt ingericht zullen de te maken (gerechtelijke) kosten eveneens zoveel mogelijk op de debiteur kunnen worden verhaald. Een succesvol facturatie- en incassotraject vereist een zorgvuldige planning en inrichting, zodat de bijstand of advies van een advocaat raadzaam is.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

12 + 12 =

Anderen bekeken ook

Sommatie

Lees meer

Vaststellingsovereenkomst

Lees meer

Beslagen leggen of opheffen

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.