Selecteer een pagina

Vuurwerk

In het Vuurwerkbesluit is onder andere het invoeren, uitvoeren, vervoeren en voorhanden hebben van professioneel vuurwerk strafbaar gesteld. De bepalingen uit het vuurwerkbesluit zijn economische delicten.

Professioneel vuurwerk is volgens het Vuurwerkbesluit vuurwerk dat is ingedeeld in categorie F4 en vuurwerk dat is ingedeeld in categorie F2 of F3 en dat bovendien is aangewezen als vuurwerk dat niet ter beschikking mag worden gesteld voor particulier gebruik. Onder professioneel vuurwerk vallen onder andere shells, lawinepijlen, mortierbommen, flowerbeds, Chinese rollen en cobra’s.

De overheid treedt streng op in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Gedurende het hele jaar worden controles uitgevoerd en de politie heeft landelijke teams die jacht maken op de importeurs van en handelaren in illegaal vuurwerk. Opsporing en vervolging heeft dan ook prioriteit.

De richtlijnen die het openbaar ministerie hanteert bij het bepalen van de strafeis zijn zeer fors. Zelfs in kleinere vuurwerkzaken worden vaak onvoorwaardelijke gevangenisstraffen geëist. Hoewel specifieke oriëntatiepunten ontbreken leggen de rechters in vuurwerkzaken in voorkomende gevallen ook wel werkstraffen en geldboetes op.  

Bij vuurwerkzaken is het van belang dat de verdachte een specialist aan zijn zijde heeft. Een advocaat die verstand heeft van het classificeren van vuurwerk en een advocaat die ervaring heeft in grote en minder grote vuurwerkzaken. FTW Advocaten heeft veel ervaring in deze zaken

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

2 + 13 =

Anderen bekeken ook

Natuurbescherming

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.