Selecteer een pagina

Snelheidsovertreding

Vrijwel elke bestuurder van een motorrijtuig heeft wel eens een boete gekregen voor een snelheidsovertreding in het verkeer. De hoogte van de geldboete is afhankelijk van de gemeten snelheid maar ook de plek waar de overtreding is begaan (snelweg of bebouwde kom) en of verder sprake is van strafverzwarende omstandigheden (recidive of gevaarzettend gedrag).

Bij forse snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u wordt de overtreding geregistreerd op het uittreksel justitiële documentatie (het strafblad). Bij recidive of snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u wordt het rijbewijs ingevorderd en ingehouden en wordt er doorgaans een ontzegging van de rijbevoegdheid gevorderd bij de kantonrechter of opgelegd tijdens een OM-zitting.

Bij een forse snelheidsovertreding kan de verdachte een van de advocaten van FTW inschakelen. Wij kunnen bijstand verlenen in een zogeheten klaagschriftprocedure om al voor de zitting het rijbewijs terug te krijgen en tijdens de zitting.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

13 + 13 =

Anderen bekeken ook

Doorrijden na ongeluk

Lees meer

Veroorzaken zwaar ongeval

Lees meer

Rijden onder invloed (alcohol)

Lees meer

Rijden onder invloed (drugs & lachgas)

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.