Selecteer een pagina

Mishandeling 

Een vechtpartij op school, een ruzie tussen twee (ex-)partners of een knokpartij in een discotheek; mishandeling is een van meest voorkomende strafbare feiten in onze maatschappij. Het is dan ook niet ondenkbaar dat u of een van uw naasten ooit met politie of justitie in aanraking komt als verdachte van mishandeling.

Van mishandeling is sprake als opzettelijk pijn of letsel wordt toegebracht. Ook ‘het bij een ander teweeg brengen van een hevig onlust veroorzakende gewaarwording in of aan het lichaam’ kan onder mishandeling vallen. Hierbij kan gedacht worden aan een ander in koud water duwen of het afscheren van hoofdhaar met een tondeuse.

Als zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht, kan sprake zijn van zware mishandeling. In dat geval moet bewezen worden dat het opzet van de dader gericht is geweest op dit zwaar lichamelijke letsel. Onder zwaar lichamelijk letsel wordt onder andere verstaan ziekte die geen uitzicht op volkomen genezing overlaat, voortdurende ongeschiktheid tot uitoefening van ambts- of beroepsbezigheden en letsel wat in het normale spraakgebruik tot zwaar lichamelijk letsel wordt gerekend. Met dat laatste wordt bedoeld meerdere complexe botbreuken of forse littekens in het gezicht. Of hiervan sprake is hangt natuurlijk af van de omstandigheden van het geval.

Als u of uw naaste verdachte is van mishandeling is het van groot belang dat u wordt bijgestaan door een kundig advocaat. Wellicht komt u een beroep op noodweer toe. 

U kunt in zo’n situatie een beroep doen op een van onze strafrechtadvocaten. Wij hebben zeer veel ervaring met dit soort zaken en behalen regelmatig uitstekende resultaten voor onze cliënten. Zowel op de juridische inhoud als met betrekking tot de strategie kunnen wij voor u het verschil maken.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

4 + 6 =

Anderen bekeken ook

Moord/doodslag

Lees meer

Openlijke geweldpleging

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.