Selecteer een pagina

Voeging benadeelde partij

schadevergoeding in een strafzaak

Wilt u als benadeelde partij een schadevergoeding ontvangen? Als u slachtoffer bent geworden van een misdrijf, hebt u de mogelijkheid om zich in het strafproces als benadeelde partij te voegen, ook wel bekend als het indienen van een vordering benadeelde partij. Hierdoor kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. Voordat u zich voegt, ontvangt u via Slachtofferhulp een voegingsformulier. Hierop kunt u aangeven welke schade u hebt geleden. Het is bovendien van essentieel belang om de vordering zorgvuldig te onderbouwen, bijvoorbeeld met facturen of andere bewijsstukken. Hierdoor kunt u uw zaak versterken en de kans op succes vergroten.

Als benadeelde partij hebt u eventueel recht op vergoeding van zowel materiële schade, zoals vernielde goederen, gederfde inkomsten en ziekenhuiskosten, als immateriële schade, oftewel smartengeld. Bovendien kunnen de kosten voor rechtsbijstand geclaimd worden.

Uw vordering kan behandeld worden tijdens een OM-zitting of bij de rechter. Om de kans op een succesvolle toewijzing van de schadevergoeding te vergroten, dient sprake is van directe schade. Daarnaast mag de vordering niet te complex zijn. U kunt de vordering indienen vóór of tijdens de zitting, tot aan het moment van het requisitoir. Het is echter aan te bevelen om de vordering eerder in te dienen.

Voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven is kosteloze bijstand van een advocaat beschikbaar. In andere gevallen kunnen de advocaatkosten als proceskosten worden verhaald. Onze ervaren advocaten zijn bovendien zeer bedreven in het indienen van schadevergoedingsverzoeken en het bieden van juridische bijstand aan slachtoffers tijdens de terechtzitting. Daarom staan wij klaar om u te ondersteunen.

Wilt u als benadeelde partij een schadevergoeding claimen in een strafzaak? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met FTW Advocaten. We helpen u graag verder.

 

 

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

8 + 13 =

Anderen bekeken ook

Aangifte doen

Lees meer

Slachtofferverklaring en spreekrecht

Lees meer

Compliance/intern onderzoek

Lees meer

Deelgeschil letselschade

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.