Selecteer een pagina

Softdrugs

Softdrugs zijn de verdovende middelen die op lijst II van de Opiumwet staan. Voorbeelden van softdrugs zijn hasjiesj, hennep, qat en paddo’s. De wetgever heeft (onder andere) de in- en uitvoer, het bezit van en het vervoer van softdrugs strafbaar gesteld in artikel 3 van de Opiumwet.

Als sprake is van bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs voor eigen gebruik wordt er in de regel niet strafrechtelijk opgetreden. Hiervan is sprake bij 5 gram of minder en dit wordt het gedoogbeleid genoemd. Bij grotere hoeveelheden wordt normaal wél strafrechtelijk opgetreden. Het bezit van 5 tot 30 gram is een overtreding, bij grotere hoeveelheden is sprake van een misdrijf.

Strafrechters hebben hun eigen oriëntatiepunten bij het bepalen van de straf: de LOVS-oriëntatiepunten. Bij bezit van softdrugs van 31-500 gram wordt in de regel een geldboete opgelegd, bij bezit van 500-5000 gram een taakstraf en bij hoeveelheden van meer dan 5000 gram is een gevangenisstraf van enkele maanden tot jaren het uitgangspunt.

Bij bovengenoemde gevallen wordt uitgegaan van een (alleen opererende) verdachte. Daar komt bij dat in elke strafzaak de feiten en omstandigheden anders zijn, waarmee de rechter rekening kan houden, zoals of sprake is van recidive, wat de intensiteit/frequentie was van het dealen en of sprake was van een georganiseerd verband.

In zowel kleine strafzaken als megastrafzaken hebben wij de verdediging gevoerd en de verdachten met raad en daad bijgestaan. Het belang van de verdachte is bij ons in goede handen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Whatsapp uw specialist

Stel direct uw vraag

15 + 14 =

Anderen bekeken ook

Harddrugs

Lees meer

Kwekerij

Lees meer

Dealen

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.