Jaarlijks worden in Nederland meer dan 30.000 taakstraffen opgelegd. Hoewel de meeste taakstraffen succesvol worden voltooid, komt het soms voor dat een werkstraf niet wordt uitgevoerd of niet volledig wordt afgerond. In zo’n geval kan de officier van justitie beslissen om de taakstraf om te zetten in vervangende hechtenis. Als u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u bezwaar indienen. Het is echter belangrijk om op de volgende zaken te letten!

Allereerst zijn de termijnen voor het indienen van een bezwaarschrift kort, en het overschrijden van deze termijn leidt bijna altijd tot een niet-ontvankelijkverklaring van het bezwaarschrift. Bovendien heeft het indienen van een bezwaarschrift geen opschortende werking. Dit betekent dat een veroordeelde met een omgezette taakstraf kan worden vastgehouden in afwachting van de behandeling van het bezwaar. U kunt echter bij het CJIB (AICE) verzoeken om opschorting van de tenuitvoerlegging van de hechtenis. Dit verzoek moet goed gemotiveerd worden.

Ons kantoor behandelt regelmatig dergelijke zaken door het hele land. Sinds de invoering van de Wet USB hoeft een veroordeelde die bezwaar wil maken tegen de omzetting niets meer te betalen voor de bijstand van een advocaat. De juridische bijstand is volledig gratis!

Aarzel daarom niet en neem direct contact op met een advocaat als uw taakstraf wordt omgezet. Als u wilt dat een van onze advocaten u bijstaat, bel ons, stuur een e-mail, sms of WhatsApp-bericht!

U kunt contact met ons opnemen via info@ftwadvocaten.nl of via 06-49307202.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u hier terecht.