Selecteer een pagina

Bob Tijkotte

E-mailadres: tijkotte@ftwadvocaten.nl
Telefoonnummer: +31(0)6 493 072 02

Bob heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is zijn carrière gestart als griffier bij het Gerechtshof in Amsterdam. In 2005 heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur, waar hij zich al snel volledig heeft toegelegd op het strafrecht.

In 2009 heeft hij met met onder meer Daniel Fontein FTW Advocaten opgericht.

Bob is een strafrechtspecialist. Zijn praktijk bestaat zowel uit algemeen strafrecht, waaronder gewelds-, drugs- en fraudezaken, als uit jeugdstrafrecht. Met regelmaat voert Bob de verdediging in grote fraude-, witwas- en drugszaken. Ook in een aantal spraakmakende moordzaken heeft hij als raadsman opgetreden. 

Bob wordt door zijn cliënten gewaardeerd om zijn grote parate juridische kennis en zijn vermogen om in een zaak te bepleiten waar het echt om gaat. Hij is duidelijk, transparant en heeft het vermogen om door te dringen tot de kern van de zaak. Bij rechtbanken en gerechtshoven door heel Nederland verleent hij cliënten bijstand. Ook voert hij met enige regelmaat cassatieprocedures bij de Hoge Raad der Nederlanden.  

Voor een optimale bijstand in een strafzaak, waarbij de kansen en risico’s eerlijk worden uiteengezet, bent u bij Bob aan het goede adres.

Bob staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd onder de volgende rechtsgebieden:

Strafrecht 

– Financieel economisch strafrecht
– Jeugdstrafrecht
– TBS
– Uit- en overleveringszaken
– Vreemdelingen(straf)recht

Deze registratie verplicht Bob elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen per geregistreerd hoofdrechtsgebied.

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft,
is dit een ideale locatie
om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.