Hulp bij klaag- en bezwaarschriften
Hulp bij klaag- en bezwaar schriften
Heeft u een besluit ontvangen waar u het niet mee eens bent? Ons team van deskundige advocaten staat klaar om u te helpen met het indienen van een bezwaarschrift. Wij bieden uitgebreide ondersteuning en advies tijdens het gehele proces, van het opstellen van het bezwaarschrift tot en met de afhandeling ervan. Met onze expertise zorgen we ervoor dat uw bezwaar op de juiste manier wordt ingediend en vergroot u de kans op een positieve uitkomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor professionele begeleiding bij uw bezwaarschrift.
In Nederland krijgen jaarlijks een zeer groot aantal verdachten een taakstraf opgelegd door de rechter. In het grootste gedeelte van deze gevallen wordt de taakstraf netjes afgerond, maar er zijn situaties denkbaar dat een taakstraf niet goed verloopt. Wanneer een taakstraf niet tijdig is verricht of in de visie van de reclassering niet goed verloopt zal de reclassering allereerst de taakstraf (of het gedeelte dat nog niet is verricht) met een negatief advies retourneren aan het openbaar ministerie.
Lees meer
FTW Advocaten biedt gespecialiseerde juridische ondersteuning en vertegenwoordiging in strafrechtelijke zaken. Of het nu gaat om een OM-zitting, bezwaarschriften tegen inbeslagname, of complexe jeugdstrafzaken, ons team staat klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact op voor deskundig advies en bijstand.
Lees meer
Het bevel tot afname van DNA wordt afgegeven na een veroordeling door de rechter voor een strafbaar feit waarop voorlopige hechtenis is toegelaten en er een straf (geen geldboete) of een maatregel wordt opgelegd. Het maakt dan niet uit of de straf voorwaardelijk is opgelegd. U bent ook verplicht DNA af te staan als u bij onherroepelijke strafbeschikking een taakstraf is opgelegd. Dat geldt dus ook in het geval van een OM-zitting. Dit is gereguleerd in de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden.
Lees meer
Als iemand verdacht wordt van rijden onder invloed van alcohol of drugs of als iemand verdacht wordt van een grove verkeersfout is de kans groot dat de politie het rijbewijs zal invorderen. In de meeste gevallen wordt het rijbewijs hierna direct op grond van artikel 164 Wegenverkeerswet 1994 (WVW) naar het CVOM in Utrecht gezonden. De officier van justitie beslist dan binnen 10 dagen wat er met het ingevorderde rijbewijs moet gebeuren.
Lees meer
Kort gezegd is de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een bewijs van goed gedrag. Hierin staat zwart op wit dat de aanvrager geen strafbare feiten heeft gepleegd die een belemmering zijn voor het werk dat de aanvrager wil gaan doen. Hoe lang de VOG zijn geldigheid behoudt, wordt bepaald door de werkgever die om de VOG verzoekt. De VOG is dus een momentopname. Steeds meer werkgevers vragen een VOG van hun (toekomstige) werknemers aan. Of een VOG wordt afgegeven, is afhankelijk van verschillende factoren.