Selecteer een pagina

Advocaatkosten

bij letselschade

 

Nadat u ons telefonisch of per email informatie heeft verstrekt, zullen wij kosteloos beoordelen of wij uw zaak kunnen behandelen. Als dat niet mogelijk is zullen wij u uiteraard doorverwijzen naar een partij die dat wel kan. Kunnen wij uw zaak behandelen, dan zullen wij u uitnodigen voor een eerste gesprek. Dit gesprek is kosteloos, zolang wij de kosten niet kunnen verhalen op de aansprakelijke partij. 

De kosten voor het inschakelen van een advocaat zijn volgens de wet schade die het gevolg zijn van een ongeval of fout. Zonder deze fout of ongeval zou u immers niet in de situatie zijn terechtgekomen dat juridische bijstand van een advocaat nodig is. Dat betekent dat een door u ingeschakelde advocaat betaald moet worden door de aansprakelijke partij. Advocaatkosten in letselschadezaken zijn dus vaak volledig op de aansprakelijke partij te verhalen. In de praktijk wordt de rekening in beginsel verstuurd naar aansprakelijke partij en wordt om betaling van de rekening verzocht. Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend, dan wordt de rekening verstuurd naar de aansprakelijkheidsverzekeraar van de aansprakelijke partij.

Toevoeging/Pro deo

De advocaten van FTW werken ook op basis van toevoegingen (pro deo), mits u daarvoor in aanmerking komt. U kunt contact met ons opnemen, zodat wij voor u kunnen beoordelen of dat het geval is. Als u in aanmerking komt voor een toevoeging (pro deo), dan zijn de advocaatkosten beperkt.

Rechstbijstandsverzekering

Soms is sprake van een rechtsbijstandverzekering. Als in uw zaak een ‘gerechtelijke of administratieve’ procedure moet worden gestart, dan bestaat er altijd een vrije advocaatkeuze. Vaak zal de rechtsbijstandsverzekeraar een eigen advocaat aan u voorstellen, maar de vrije advocaatkeuze betekent dat u uw eigen advocaat kunt kiezen voor deze procedure. De kosten hiervoor worden dan betaald door de rechtsbijstandsverzekering. De advocaten van FTW treden eveneens op in dit soort zaken.

Prijsafspraak

Is de aansprakelijkheid niet gevestigd en komt u niet in aanmerking voor een toevoeging (pro deo), dan is het ook mogelijk dat er een prijsafspraak wordt gemaakt voor de duur dat de aansprakelijkheid niet is bevestigd.

No cure, no pay / RUB

No cure, no pay is voor advocaten verboden. Sinds 2014 is het advocaten in letselschadezaken echter wel toegestaan om in letselschade- en overlijdensschadezaken, onder een aantal voorwaarden, een vorm van no cure, no pay aan te bieden. Dat heet Resultaatsafhankelijke Uurbasis Beloning (RUB). Deze constructie houdt kort gezegd in dat u geen advocaatrekening betaalt als de advocaat geen resultaat voor u boekt. Boekt deze wel resultaat, dan kan deze een gemaximeerd deel van de opbrengst bij u in rekening brengen. De orde van advocaten heeft criteria ontwikkeld onder welke omstandigheden een RUB constructie mag worden toegepast. FTW advocaten werkt onder bepaalde voorwaarden ook op basis van RUB. 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met FTW Advocaten.

Uw specialist

Stel direct uw vraag

14 + 5 =

Anderen bekeken ook

Letselschade en schade na overlijden

Lees meer

Verkeersongevallen

Lees meer

Smartengeld, shock -en affectieschade

Lees meer

Arbeidsongevallen

Lees meer

Aansprakelijkheidsrecht

Lees meer

Deelgeschil letselschade

Lees meer

Sport- en spel

Lees meer

Luchtvaartongevallen

Lees meer

Kunnen wij je helpen?

FTW Advocaten

FTW Advocaten is een jong advocatenkantoor dat zich sinds 2009 in de Zaanstreek heeft gevestigd. De Zaanstreek kenmerkt zich door een rijke historie en veel (opkomende) bedrijvigheid. Wat FTW Advocaten betreft, is dit een ideale locatie om de praktijk te bedrijven. Duidelijkheid, transparantie en kwaliteit is wat FTW kenmerkt en waar zij voor staan.

Civiel Recht


Ondernemingsrecht
Contractenrecht
Arbeidsrecht
Intellectueel Eigendom
Huurrecht
Overige civiele zaken

Strafrecht


Geweldsdelicten
Vermogensdelicten
Fraude
Drugs/Opiumwet
Verkeersstrafrecht
Economisch strafrecht
Wet Wapens & Munitie
Economisch strafrecht
Zedenzaken
Strafrecht overig

Procedures


Verdachte
Slachtoffer
Klaag- en bezwaarschrift
Civiel recht
Voorlopige maatregel/ procedure